Jordgubbsmousse - vegetarisk

    ·  Fyllningar
 
 
Detta är en jättegod jordgubbsmousse som verkligen smakar somrigt.
Jordgubbsmoussen innehåller Geléocker Multi istället för gelatin, detta gör moussen fri från gris och också helt vegetarisk. Anledningen till att jag inte använder gelatin är att jag på senare tid har testat att äta vegetariskt. Denna mousse kan användas i desserter, som tårtfyllning eller bara att att äta precis som den är, toppad med några jordgubbar.
Anledningen till att jag använder frysta jordgubbar är för jag är en sådan person som tycker det är synd att koka sönder färska jordgubbar, speciellt nu när det i år blir en liten skörd med jordgubbar.
Detta gör ni som ni vill, använd er av frysta eller färska jordgubbar.
Varsågod, här kommer receptet på en god och enkel jordgubbsmousse som du kan använda till lite vad som helst.
 
Jordgubbsmousse 
 - ca 2 lager, tårta i mindre storlek
150g frysta ekologiska jordgubbar
1 msk vatten
4 msk gelésocker multi
1 krm äkta vaniljpulver
3 dl vispgrädde 40%
ev. 5 medelstora jordgubbar
 
Tillsätt jordgubbar och vatten i en kastrull. Koka upp och rör om så jordgubbarna tinar upp. 
När jordgubbarna är mjuka, mosa de. Låt sjuda i någon minut.
Mixa jordgubbskoket med en stavmixer eller i en mixer. Sila jordgubbspurén för att få bort fröna.
Häll tillbaka jordgubbspurén i en kastrull, tillsätt gelésocker och vaniljpulver.
Låt sjuda i någon minut. Ta av från värmen.
Låt jordgubbspurén svalna. För att det ska kylas ned fortare så ställ kastrullen i ett iskallt 
vattenbad och rör om lite då och då.
Medan jordgubbspurén svalnar så vispa upp grädden. Vispa den fast men inte hård.
Blanda i den avsvalnade jordgubbspurén i den vispade grädden.
Rör om noggrant. Låt stå i kyl i minst 2 timmar.
Om du vill ha bitar i din jordgubbsmousse, hacka då 5 färska jordgubbar i mindre bitar och 
blanda ner i den färdiga moussen.
ɑ n n i k ɑ
 2015-06-26 @  16:47:22   http://blogofphoto.webblogg.se

Super mumsigt :D

Svar: :D
madeleinesbakverk.blogg.se




Namn*
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)


Blogg


Kommentar