Smaskiga fladdermöss

    ·  Choklad, Högtidsbaka, No Bake
 
Halloween närmar sig!
Därför ska jag dela med mig av ett ytterligare halloween recept. Nämligen på chokladbollar i ny tappning, chokladbollar förklädda till fladdermöss! En god klassiker i läskigt format.
Inspirationen till dessa hittade jag för några veckor sedan på pinterest.
 
Vingar
(16st)
100g mörk/ljus choklad
 
Gör 32 mallar för dina vingar, varav 16 för höger och 16 för vänster vinge, rita de för hand.
Hacka sedan chokladen i små bitar eller använd chokladknappar. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron tillsätt resterande choklad i den smälta och rör om noggrant till all choklad är smält. Spritsa ut din choklad med en sprits med en tyll med storlek ca 2, jag använde själv min lekué spritsverktyg och tog då den smalaste tyllen. Lägg sedan bakplåtspapper över ditt mallpapper och spritsa enligt mallen. Börja med konturen av vingen och fyll den sedan. Låt stelna, i kyl eller frys. Lossa de sedan försiktigt.
OBS, spara överbliven choklad! Gör inget om den hinner stelna bara att värma på igen!
 
 
 Chokladbollar
(16 st)
100g kylskåpskallt smör
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl strösocker
2 msk grädde
3 1/2 dl havregryn
 
150g mörk/ljus choklad för doppning
+ överbliven choklad från vingarna
1 tsk rapsolja
 
Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt övriga ingredienser och blanda noggrant, gärna med händerna så din deg inte har några smörklumpar i sig. Rullas till 16 bollar. Låt chokladbollarna stå kallt.
 
Smält 150g choklad, tillsätt sedan resterande överbliven choklad och smält ned den. Tillsätt rapsoljan. Doppa nu dina chokladbollar i den smälta chokladen och låt sätta sig i antingen frys eller kyl.
Nu kommer den kluriga biten där det gäller att ha tålamod och se gärna till så chokladbollarna är riktigt kalla så underlättar det proceduren att få på vingarna. Ta gärna fram endast några chokladbollar i taget som du jobbar med medan du håller resterande kalla. Doppa en vinge i överbliven choklad från tidigare doppning. Klutta på lite choklad på chokladbollen där du vill att vingen ska sitta. Håll sedan vingen emot chokladbollen tills att den fäster. Ett tips är att försöka använda en liten tång att hålla vingen med så den inte smälter när du håller i den. Upprepa proceduren till du fäst alla vingar. Pynta med ögon, jag använde vita sockerpärlor från dr oetker.
Servera dina söta/läskiga fladdermöss!
Förvaras kallt.
 
 
 
 
Fröken.A
 2014-10-26 @  17:55:40   http://www.meningsfylleri.blogg.se

Men Gud så söta !! :)

Svar: Tack så mycket! Söta var dom att äta också :)
madeleinesbakverk.blogg.se




Namn*
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)


Blogg


Kommentar