Hemmagjord cashewnötspesto

    ·  Baka med Smiling, Fyllningar, No Bake, Övrigt
 
Detta är en supergod pesto som är riktigt simpel att själv göra hemma. Cashewnötterna ger en otroligt len smak och bidrar till lite krämighet. Peston innehåller ingen parmesanost vilket gör den mjölkfri så peston passar bra för den som är allergisk eller om man är vegan. Kanske tänker ni, ingen ost, hur går detta ihop? Som sagt cashewnötterna har sådan fin karaktär så du kommer inte ens sakna osten. Jag hade i den mindre mängden olja i min pesto, 1 1/2 dl, plus lite extra till ytan. Vill du ha en lösare pesto tillsätter du 2 dl olja. Peston gör du efter egen smak, mer eller mindre vitlök samt salt kan tillsättas. Inlägget är i samarbete med Smiling och deras fantastiska nötter.
Här kommer det smarriga receptet!
 
Cashewnötspesto
- Burk på minst 4 dl
 
2 krukor färsk basilika
100g Smiling naturella cashewnötter
1/2 solovitlök / ca 2 vitlöksklyftor
1 tsk havssalt
1 1/2 - 2 dl olivolja/rapsolja
 
Börja med att noppa av basilikaplantornas alla blad. Skölj de eller se bara till så de är rena från jord.
Tillsätt cashewnötterna i en mixer. Obs, tillsätt endast halva mängden nötter om du vill ha en lite grövre pesto annars tillsätter du allt. Mixa upp de till finhackade.Tillsätt nu hälften av basilikan samt vitlöken och mixa upp det. Tillsätt sedan resterande basilika samt cirka 1 dl av oljan och mixa till slät konsistens.
Om du vill ha en pesto som är lite grövre, tillsätt nu resterande nötter och olja samt havssalt.
Mixa lätt upp. Häll upp i en ren glasburk som rymmer minst 4 dl. 
Tillsätt på ytan av peston ett täckande lager med olja, på så vis får du längre hållbarhet på peston. Tillsätt i fortsättningen olja i burken vid användning om så behövs. 
Har du en stor och rymlig mixer ska det nog gå bra att köra i alla ingredienser på direkten, eventuellt om du vill ha lite crunch i peston så börjar du med halva mängden nötter som tidigare nämnt.
 
Hoppas det smakar!
 
 
 
emma
 2015-09-21 @  01:19:36

Så gott det ser ut!
Hur länge håller den?
Tack

Svar: Lite svårt att säga, om du ständigt täcker ytan med olja så det verkligen är täckande så ska den hålla länge, jag slarvade med min och hade inte täckt ytan. Mögeln kom efter 2 veckor då.
madeleinesbakverk.blogg.se




Namn*
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)


Blogg


Kommentar