Spröda Strassburgare
· Småkakor
Häromdagen var jag sugen på att baka småkakor. Jag hade dock lite inspirationsbrist på vilken kaka jag skulle baka. För min del blir det oftast samma, det vill säga tex kolakakor, drömmar osv.
Jag tog fram min favoritbok, den bästa "Sju sorters kakor". Visst är den boken bra? Jag älskar den!
Bläddrade lite och hittade strassburgarna. Dessa är riktigt goda spröda kakor som riktigt smälter i munnen. Dem innehåller delvis potatismjöl som ger kakan dess sprödhet.
Enligt boken så står det " Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad"
Det var det sistnämnda alternativet jag valde att göra. Att doppa dessa ljuvliga kakor i choklad ger det lilla extra!

Strassburgare
100g smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Garnering
50-100g mörk choklad
1-2 tsk rapsolja
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker så det ljusnat och blivit pösigt.
Sikta ned potatismjöl och vetemjöl lite i taget samtidigt som du rör kraftigt.
Spritsa degen genom en krusig sprits i toppar eller i längder, jag valde att göra längder.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min i 175°C.
Låt svalna, smält medan 2/3 av chokladen över vatten bad eller på svag effekt i micron under omrörning, annars kan den brännas. Tillsätt sedan oljan och resterande choklad till den smälta chokladen och rör tills den är slät och glansig. Doppa ändarna på dina strassburgare. Låt stelna eller ät de kladdiga om du inte orkar vänta som jag. :)
OBS. Jag doppade bara hälften av mina strassburgare i choklad, därför har jag skrivit 50-100g. Jag använde alltså endast 50g choklad + 1 tsk olja!

coffeeandcupcake.blogg.se
Mums va gott :) Fin blogg du har :)
Svar:
madeleinesbakverk.blogg.se
ɑ n n i k ɑ
Gott!
Svar:
madeleinesbakverk.blogg.se